Blog 1

Cinc productors industrials tèxtils d’Igualada, a la Fira Neonyt de Berlin

Per Fitex Design Knowledge 02 mar 2020

Durant 3 dies, 2 vegades l'any, principals marques europees que ofereixen col·leccions de roba, calçat i complement fabricats amb materials i processos respectuosos amb el medi ambient es reuneixen durant el marc de la setmana de la moda de Berlin. La passada edició de gener es va celebrar a una nova ubicació, a l'hangar 4 de Tempelhof (antic aeroport); es van presentar les últimes col·leccions de marques sostenibles i / o ecològiques.

L’interès de les marques sostenibles europees per la fabricació en proximitat és el que va motivar a la Fundació FITEX, responsable de l’operació de suport a la Promoció Industrial del Tèxtil de l’Anoia, dintre del Pla d’Especialització Competitiva Territorial (PECT).

Sota el nom d'Igualada Fashion Lab es va promocionar la fabricació de productes de gènere de punt de 5 empreses que van voler participar en aquest espai, el qual reunia diferents mostres en materials reciclats i / o orgànic, per donar a conèixer les solucions que es poden arribar a desenvolupar en les diferents galgues i productes.

L'eslògan utilitzat per a aquest iniciativa de promoció conjunta va ser “WE ARE KNITWEAR MADE IN BARCELONA” (som punt fet a Barcelona) el qual es va utilitzar també en la passada edició de setembre de Première Vision amb el que vam tenir molt bona acollida entre els visitants.

Les cinc empreses industrials tèxtils de la comarca de l’Anoia, present en aquest espai col·lectiu, han estat DIUTEX, TEX51, GAVIPUNT, TEGOMAR i INDUSTRIAS VALLS, totes elles oferint productes fabricants amb matèries sostenibles i/o reciclades.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al Pla d’Especialització Competitiva Territorial de la Comarca de l’Anoia cofinançat per  la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i amb el suport d’organismes com FITEX i MODACC i altres agents locals.

T'acompanyem en el teu projecte

Contacta'ns